de waarde van de amateur
Geschilderd door een amateur of een meester? Antiek Wonen Knack Weekend.be.
Het is wel vooroorlogs en kan uit het begin van de 20ste eeuw stammen. De waarde is gering: 200 euro of minder. Kunstenaars die niet of amper zijn gerepertorieerd hebben amper waarde. Hoe zie je of iets door een meesterkunstenaar is geschilderd of door een amateur?

De serie bevat ook het boekje De waarde van de amateur van Jorinde Seijdel. Volgens Seijdel kent de 21e eeuw met tal van nieuwe media ook een nieuw soort amateur. Deze amateur is volgens haar in opkomst om ook zijn plek in de maatschappij en de beeldende kunst in te nemen.
Hoeveel vraag ik voor mijn schilderij? CultuurPunt.be.
Het is waar dat een werk soms uitstekend goed kan zijn en ver beneden de eigenlijke waarde moet worden verkocht omdat de kunstenaar geen bekendheid genoeg heeft. Ook kunnen we kunstenaars niet echt in hokjes indelen, maar deze niveau's' zijn eerder een richtlijn voor het bepalen van de prijscategorie.
De waarde van de amateur.
meer van de bieb. Zoeken in de catalogus Zoeken binnen de site. De waarde van de amateur. Beschouwing over de opkomst van de amateur in de beeldende kunst. Analyse van dit verschijnsel als gevolg van de huidige samenleving en de digitale cultuur.
De waarde van de amateur lotte haagsma, schrijven, redigeren, adviseren.
Waarom krijgt de amateur tegenwoordig zoveel ruimte, vraagt zij zich af, Wat is de waarde van de amateur. Sinds Duchamps kunst als een intellectuele bezigheid, Beuys humanistische en democratische notie van het kunstenaarschap en Warhols positionering van de kunstenaar in de kapitalistische wareneconomie Its just another job, wordt de kunstenaar steeds heen en weer getrokken tussen het moderne ideaal van de professionele culturele producent en zijn romantische oorsprong van creatief genie en vrijbuiter.
Werk van een amateur Antiek Wonen Knack Weekend.be.
Deel op Facebook. Deel op Twitter. Deel op Google. Deel op LinkedIn. Deel op Pinterest. Moet een vergissing zijn, het tableau dat ik zie werd gesigneerd door G. Het gaat om een werk van een amateur, de waarde is gering: 25 euro.
Niet de amateur maar de prof is waarden-maker PhotoQ.
Tegelijk met een kleine expositie die Hans Aarsman samenstelde over het fotoalbum niet van het fotoalbum typerend voor het discours over de amateur in de fotografie in het gebouw van het Fonds voor de Beeldende Kunsten aan de Brouwersgracht, verscheen een boekje over de rol van die amateur binnen het domein van de hedendaagse kunsten: De waarde van de amateur, geschreven door kunsthistorica Jorinde Seijdel.
De waarde van de amateur Mondriaan Fonds.
In De waarde van de amateur, het vierde deel van de essayreeks, beschouwt Jorinde Seijdel de opkomst van de amateur in de beeldende kunst. Zij analyseert dit als verschijnsel van de huidige samenleving en de digitale cultuur. Wat produceert de amateur dat hem zo aantrekkelijk maakt?
De waarde van amateurkunst Kunstbalie.
Kijk ook eens bij. De waarde van community art. Wat werkt en wat levert het op wanneer je kunst inzet bij maatschappelijke vraagstukken? De waarde van kunsteducatie. Bekijk inspirerende voorbeelden, filmpjes, onderzoeken en opiniestukken die de waarde van kunsteducatie benadrukken.

Contacteer ons